מה גורם לדליפה קלה משלפוחית ​​השתן?

בריחת שתן היא מצב שכיח ביותר, הפוגע בכ-45% מהנשים באמריקה. גורמי הסיכון והגורמים לדליפה אצל נשים הם מגוונים ביותר. התנחמי בידיעה כי מצב זה לעיתים קרובות ניתן לטיפול. אך, על מנת לדעת מהן אפשרויות הטיפול הטובות ביותר, יש לקבוע את המקורות האפשריים.

 

גורמי הסיכון המובילים לדליפת שתן הם רבים. כמה גורמי סיכון וחומרי גירוי תזונתיים כוללים: עישון, עצירות כרונית, השמנה, צריכת אלכוהול, צריכת קפאין, שליטה גליקמית ירודה, פחמן, ממתיקים מלאכותיים, מזון חומצי ואוכל חריף.

 

אם את מפחיתה את צריכת המזונות וההרגלים האלה, את יכולה לשלוט או להפחית את הסימפטומים הנוכחיים של בריחת השתן.

 

אירועי חיים אחרים שיכולים לגרום לדליפת שתן כוללים: הריון קודם, לידה, כריתת רחם, הזדקנות עם פחות שליטה בשלפוחית ​​השתן.

 

ישנו מגוון רחב של תרופות העשויות לגרום לבריחת שתן, כולל תרופות שונות ותרופות משתנות, תרופות הרגעה, תרופות לשחרור שרירים וטיפולים בפרקינסון. כמו כן, הפרעות רפואיות ונוירולוגיות רבות עלולות לגרום לדליפות משלפוחית ​​השתן: סוכרת, טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון, פציעות בעמוד השדרה, הפרעות ברקמות חיבור, דלקת בדרכי שתן, דלקת בשלפוחית ​​השתן, אבנים בכליות וסרטן שלפוחית ​​השתן.

 

נשים רבות עלולות לחוות דליפה קלה מדי פעם כשהן צעירות יותר, ואז להבחין בהחמרה פתאומית סביב גיל המעבר. זה לא במקרה, שכן אסטרוגן עוזר לשמור על בריאות רקמות החיבור של האגן ודרכי השתן. עם המחסור באסטרוגן המלווה את גיל המעבר, התמיכה בשלפוחית ​​השתן ושופכה נחלשת. כמו כן, יכולת השלפוחית ​​פוחתת ככל שאנו מתבגרים, ולכן עלינו ללכת לשירותים בתדירות גבוהה יותר. לפעמים יכול להיות שקשה להגיע לשירותים בזמן. כמו כן, ישנן הפרעות רפואיות רבות העשויות לגרום לבעיית בריחת שתן, כגון יתר לחץ דם, מחלות כלי דם, הפרעות נוירולוגיות וסוכרת, שהופכות נפוצות יותר ככל שאנו מתבגרים.

 

אפשרויות הטיפול המוצעות תלויות במידה רבה בסוג בריחת השתן שיש לך. רובנו מכירים מישהי שחווה מידה מסוימת של אי שליטה תחת לחץ, הדליפה האופיינית המתרחשת בשיעול, עיטוש או פעילות גופנית ונובעת מהרפיה בתמיכה המבנית של השופכה. אנו מייצרים מוצרי ספיגה לבריחת שתן כדי לסייע בהפחתת ואף מניעת דליפות משלפוחית ​​השתן. כל מוצר שונה במקצת ומיועד לפתור את הצרכים הספציפיים שלך. מכיוון שמדובר בעיקר בבעיה אנטומית, ניתן לטפל גם באי שליטה תחת לחץ באמצעות פיזיותרפיה או ניתוח (כגון קלע TVT).

 

הסוג השני הנפוץ ביותר של בריחת שתן אצל נשים הוא בריחת שתן בדחיפות, כאשר העצבים המזינים את השרירים או שרירי דופן השלפוחית ​​עצמם יורים לפעמים גם כשהם לא צריכים, ונותנים לך להרגיש את הדחף הפתאומי ללכת. זוהי בעיה רפואית יותר מאשר כירורגית ולעתים קרובות מטפלים בה בקלות בעזרת תרופות. לעתים קרובות ניתן לחוות שילוב של שני סוגי בריחת שתן, המכונה בריחת שתן מעורבת. לחלק מהנשים יש שלפוחית ​​השתן המתרחבת יתר על המידה כמו בלון מתוח, ואינה מסוגלת להתכווץ היטב ונשארת מלאה מדי, וכתוצאה מכך מתרחשת בריחת שתן. ואחרות עשויות להיות בעלי חולשה בשרירי השופכה הדרושים לשמירה על שתן בשלפוחית ​​השתן, או מחסור פנימי של הסוגר.

 

מכיוון שמקורות וסוגי בריחת השתן מורכבים מאוד, עדיף להעריך זאת על ידי רופא נשים או אורולוג בעל ניסיון בבריחת נשים וניתוחי אגן.