מחקר: שום ובצל מורידים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ופי הטבעת

מחקר: שום ובצל מורידים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ופי הטבעת

סרטן המעי הגס ופי הטבעת הוא סוג סרטן הממוקם בקצה התחתון של מערכת העיכול.

 

צריכת ירקות, כולל שום, בצל וכרישה, קשורה בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ופי הטבעת, אומרים החוקרים.

 

המחקר, שפורסם ב-Asia Pacific Journal of Clinical Oncology, הראה כי הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס ופי הטבעת היה נמוך ב-79% בקרב מבוגרים שצרכו כמויות גבוהות של ירקות עליים בהשוואה לאלו שצרכו אותם בכמויות נמוכות.

 

"ראוי לציין כי במחקר שלנו, נראה שישנה מגמה מסוימת: ככל שצריכת הירקות גדלה, כך ההגנה היתה טובה יותר", אמר חוקר מבית החולים האוניברסיטאי First Hospital of China.

 

"באופן כללי, הממצאים הנוכחיים שופכים אור על המניעה הראשונית של סרטן המעי הגס ופי הטבעת באמצעות התערבות באורח החיים, אשר ראויה לחקירה מעמיקה נוספת".

 

לצורך המחקר, 833 חולים בסרטן המעי הגס ופי הטבעת הותאמו ל-833 משתתפים בריאים לפי גיל, מין ואיזור מגורים.

 

חשוב לציין, על פי ארגון הבריאות העולמי, סרטן המעי הגס ופי הטבעת הוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים ביותר בעולם, עם 862,000 מקרי מוות בשנת 2018. בנוסף, שכיחותו נמצאת בעלייה בהודו.

סגירת תפריט