משכנתא: 5 טיפים חשובים מאוד

עם היעדר השקיפות בשוק המשכנתאות בישראל, סביר להניח כי תיתקלו במידע שגוי ומיותר בעת בחינת האפשרויות שלכם למימון. כל אחד מהבנקים בישראל מחזיק בפרמטרים שונים להלוואות שלו, ולכן החלטנו לשתף אתכם בטיפים האהובים עלינו כדי להפוך את מה שאתם זקוקים לו עבור מימון הבית למציאות:

 

  1. אין צורך בביטוח חיים

באופן מסורתי, הבנקים בישראל דרשו מהלווים להוציא פוליסת ביטוח חיים עבור סכום המשכנתא המלא ולהכיר בבנק כמוטב. היום, עם זאת, זה כבר לא כלל נוקשה כל כך. ויתור על דרישה זו זמין כעת גם עבור אזרחים שאינם ישראלים, לווים מעל גיל 62, או אלה שיש להם בעיות בריאות, דבר אשר יגרום לעלות של המדיניות הזו להיות גבוהה מדי עבור מרבית הלווים.

 

  1. מימון לפני שכל ההון העצמי של הלווה ישולם

מלווי המשכנתאות בדרך כלל יממנו את המשכנתא ברגע שההון העצמי של הרוכש כבר שולם במלואו. חריגים לכלל זה נעשים כאשר ללווים יש סיבה חוקית לכך שהם אינם יכולים לשלם את כל ההון העצמי שלהם קודם, וכאשר הם יכולים לספק הוכחה שיש להם מספיק כסף כדי להשלים את הרכישה.

 

  1. עד 70% מימון עבור משקיעים וקונים זרים

עבור משקיעים שמוכנים לקחת ריבית גבוהה יותר על הלוואה לטווח קצר (מקסימום עד 15 שנים) – קיים מימון של עד 70%. חשוב לציין כי הלוואות אלו אינן מסווגות כהלוואות "למגורים", ולכן הן מעניקות לבנקים רמה גבוהה יותר של גמישות בעת אישור סכומי ההלוואה הגבוהים יחסית למחיר הרכישה.

*לבירור על משכנתא הפוכה רק במסלולים.

 

  1. תנאי המשכנתא יכולים לחרוג מ-75 שנים

בעבר, הבנק היה מגביל את משך ההלוואה, כך שהמשכנתא תשולם במלואה בהנחה שהלווה יגיע לגיל 75. כיום, יש תנאים נוחים יותר עבור לווים מבוגרים יותר, מבלי להוסיף חותמים נוספים על ההלוואה.

 

5) אזרחי ישראל יכולים להוציא את כל ההלוואה ביורו או בדולר אמריקאי

מאז החלת תקנות המשכנתא המחייבות את אזרחי ישראל לבנות את ההלוואות בהן לפחות 33% מההלוואה קבועה ולא יותר מ-33% מההלוואה הינה בשיעור ריבית משתנה – לווים רבים סברו כי אינם יכולים עוד לבנות את ההלוואה כולה במטבע חוץ. עם זאת, עם הזמינות לקבל שיעורים קבועים ביורו או בדולר, לווים המרוויחים הכנסות במטבעות אלה, אינם נאלצים עוד לקחת הלוואות בשקלים ולחשוף את עצמם לסיכון מטבע.